"Територія пам'яті: Голодомор в Україні в творах художньої літератури"
                   
                                    "Ти кажеш не було голодомору
                                                 І не було голодного села?
                                                 А бачив ти в селі пусту комору,
                                                 З якої зерно вимели до тла?..."
 Голодомор 1932-1933 рр. - страшна трагедія в історії нашої держави. Щоб не повторювалися такі події, ми повинні знати і пам'ятати про них. 
  Дорога у майбутнє пролягає через минуле. Осмислити власне минуле, зрозуміти його, допомагають твори українських письменників, які втілили у своїй творчості трагічну долю нашого народу. Улас Самчук "Марія: хроніки одного життя" - це роман, написаний за кордоном по гарячих слідах голодомору. Він є першим  художнім твором в українській і світовій літературі на цю трагічну тему. Барка В. "Жовтий князь" - це роман про мученицький шлях на Голгофу однієї родини - сім'ї Мирона Катранника. На очах батьків помирають діти Микола та Оленка. У пошуках харчів серед чужих людей гинуть Мирон і Дарія. Вижив лише Андрійко, щоб зберегти усе у пам'яті. Через весь роман проходить символічний образ Жовтого князя - голоду, який несе людям страждання і смерть. 
 17 квітня у бібліотеці ім. Марко Вовчок відбулася інформаційна година "Територія пам'яті: Голодомор в Україні в творах художньої літератури".

Немає коментарів:

Дописати коментар