Все, що душа довірила словам

   

24 січня в бібліотеці ім. Марко Вовчок проходили інформаційні хвилини "...Все, що душа довірила словам" до 180 річниці з дня народження Павла Чубинського.

"Ще не вмерла Україна, ні слава, ні воля"- ці слова були написані Павлом Чубинським у Києві восени 1862 року. Поширення цього вірша сталося миттєво. Патріотичний вірш не пройшов повз увагу композитора Михайла Вербицького, який написав до нього музику. І вже з нотами вірш вперше був надрукований у 1865 році. А як державний гімн вірш почав використовуватися у 1917 році.
І лише 15 січня 1992 року музична редакція Державного гімну була затверджена Верховною Радою України. А 6 березня 2003 року Верховна Рада ухвалила Закон "Про Державний гімн України". І звучання першої строфи гімну було змінено на "Ще не вмерла України, ні слава, ні воля".







Інформаційна поличка, на якій представлені матеріали про історію створення українського гімну, знайомить користувачів з кількома варіантами віршів П. Чубинського, цікавими фактами законодавчого характеру, ілюстраціями.


Немає коментарів:

Дописати коментар