"Чорнобиль - місто древньої краси, Чорнобиль -  пекло від тієї ночі"

Чорнобиль - невеличке українське містечко, що потопає в зелені дерев. За цією красою природи сховані в бетон 4 блоки АЕС. Це районне місто Київської області одержало свою назву від різновидностей гіркого полину -чорнобилки.

         Чи буде квітень, як завжди дарунком доби весняної,
       Чи власним іменем біди ми назвемо його Чорнобиль.

Ту мирну весняну українську ніч на берегах Прип'яті люди ніколи не забудуть. в ніч з 25 на 26 квітня о 1 год. 23 хв. над реактором Чорнобильської АЕС несподівано розірвало тишу велетенське полум'я.
 Уже через декілька секунд по тривозі прибули до реактора пожежні Воєнної пожежної частини № 2 на чолі з начальником караулу лейтенантом Володимиром Правиком. Його загін першим ступив на лінію вогню. Йому лише 23 роки.
  Чорнобильська трагедія забрала майже 100 000 життів ліквідаторів аварії. 165 000 стали інвалідами.
 Минуло 30 років після аварії. На сьогодняшній день здалека 4 блок виглядає суворо і безлюдно. Але якщо попасти за ворота станції, ми побачимо багато людей. Це будівельники, які будують нове безпечне укриття, розраховане на 100 років захисту людей від небезпечних радіаційних викидів.
  Ще раз згадаємо імена людей, які ступили на лінію вогню: В. Правик, В. М. Кібенюк, В. І. Тишура, М. В. Ващук, М. І. Титенюк, В. І. Ігнатенко, Л. П. Телятников.
 Літературна година "Чорнобиль древньої краси, Чорнобиль - пекло від тієї ночі" відбулась у середній школі № 122 Голосіївського р-ну м. Києва.

Немає коментарів:

Дописати коментар