"Годинник життя безупинно іде, лиш пам'ять усе пам'ятає"
 Година пам'яті проведена з учнями 5-а класу середньої школи № 122 Голосіївського р-ну м. Києва. Був представлений огляд літератури "Довга дорога до свята": "Вікопомний подвиг", "Подвигом уславлені", "Ми йшли до тебе, Перемога!", у книзі "Від Полісся до Карпат" на базі архівних документів, переважна більшість яких, друкується вперше, спогади учасників тих подій розкривається небезпечний шлях до Карпат, який пройшли партизани під командуванням С. А. Ковпака, а також мемуари учасників Перемоги над нацизмом в Європі. Історію найжорстокішої і найкривавішої в історії людства війні зафіксовано в архівних і музейних документах, фотографіях, плакатах, а також відтворено у художніх, літературних творах. На честь героїв споруджено пам'ятники та обеліски. Школі № 122 м. Києва, де навчалась Марія Боровиченко - учасниця Другої світової війни, Герой Радянського Союзу (посмертно), присвоєно її ім'я та на території школи встановлено погруддя Марії Боровиченко. Вона закінчила курси медсестер. Відзначилася під час оборони м. Києва та м. Конотоп. Брала участь в обороні Сталінграда. Загинула під час Курської битви.
 У 1965 р. на кіностудії ім. О. Довженко знято фільм "Немає невідомих солдатів". Прообразом головної героїні стала М. Боровиченко. 
 О. Родимцев написав документальну повість "Машенька с Мышеловки". По цій книзі зі школярами середньої школи № 122 Голосіївського р-ну м. Києва проведена краєзнавча година. Діти уважно слухали розповідь бібліотекаря. Всі, хто здобував Перемогу і ті, хто зараз воює за наш мир, навічно залишаться у вдячній пам'яті народів, і спомин про них  передаватиметься з покоління в покоління. 
 




Немає коментарів:

Дописати коментар