Трагедія кримських татар

 
До Дня пам`яті жертв геноциду кримськотатарського народу наша бібліотека пропонує вам ознайомитись з даними книгами, щоб дізнатись про цю трагедію більше і не допустити такого знову.


Березовець, Т. (Тарас) Анексія. Острів Крим : хроніки "гібридної війни" : [головне дослідження захоплення півострова] / Тарас Березовець. - Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2016. - 391 с. : іл., портр.

У книзі аналізуються механізми та технології так званої гібридної війни, розв`язаної військами російської федерації на території АР Крим. Окремо досліджується розвідувальна та інформаційно-пропагандистська операція російських спецслужб, яка дозволила підготувати анексію Криму, починаючи з 1991 року. У хронологічному порядку ця книга охоплює період із 18 лютого по 18 березня 2014 року, коли Крим і Севастополь було офіційно анексовано.


Мусаєва, С. (Севгіль) Мустафа Джемілєв. Незламний / Севгіль Мусаєва, Алім Алієв. - Харків : Vivat, 2017. - 253 с. : іл., портр. 

В книзі подається портрет сучасного національного лідера кримських татар, готового вийти за межі власного комфорту, щоб на повний голос говорити про права свого народу. Мустафа Джемілієв є символом єднання депортованого народу і повернення його на рідну землю. Але анексія Криму 2014 розпочала новий виток випробувань.



Головна заслуга кримсько-татарського національного руху в тому, що в нашій боротьбі ми уникли кровопролить. Ми продемонстрували, що ставлячи людське життя на перше місце, говорячи про свої права та права інших, можна вийти із складних ситуацій без крові.

(с) Мустафа Джемілєв.



Немає коментарів:

Дописати коментар