Це моя Україна!

       До Дня Конституції України в бібліотеці імені Марка Вовчка відбувся музичний концерт "Це моя Україна!" за участю "Голосіївського відлуння". Також на урочистий захід були запрошені поети нашого мікрорайону Євген Кулак, Тетяна Страшнюк. Ними були зачитані власні  поетичні рядки.

=

Олена Пчілка-єдина в українській літературі жінка-байкар

До 175-річчя від Дня народження Олени Пчілки - української письменниці, етнографа, перекладача, громадської діячки в читальному залі бібліотеки експонується книжкова виставка одного автора "Олена Пчілка-єдина в українській літературі жінка-байкар".
     Пчілка, Олена,
Дітям : [оповідання] / Олена Пчілка. - Київ : Центр учбової літератури, 2018. - 76 с. : портр.
До збірки увійшли оригінальні твори української письменниці Олени Пічлки:  байки, оповідання та казки.  Для широкого кола читачів.

Диба, А. Г.
Найкраща лілея з родинного саду Косачів / Алла Диба, Олександра Шалагінова. - Київ : Саміт-книга, 2020. - 256 с. : фотоіл., портр.
Книга розповідає про улюблену сестру Лесі Українки, хранителя її архіву, дослідника біографії та творчості письменниці, лікаря за фахом Ольгу Косач-Кривинюк . Особливу увагу приділено 1920–1940-им рокам, коли родина Лесі Українки пройшла через горнило репресій, тюрми й концтабори. У ці роки Ольга Косач-молодша змушена була залишити працю земського лікаря і працювала вчителькою та бібліотекарем-референтом у Національній науковій медичній бібліотеці України.
                                                             Завітайте до бібліотеки!

Тисяча журавлів Ясунарі Кавабати


11 червня 1899 року народився один з найвидатніших японських письменників ХХ століття Ясунарі Кавабата. Лауреат Нобелівської премії за 1968 рік, присуджену йому за "письменницьку майстерність, що з винятковою яскравістю виражає суть японського мислення". До 125-річчя письменника бібліотека імені Марка Вовчка підготувала книжкову виставку-персоналію "Тисяча журавлів Ясунарі Кавабати".

 Завітайте до бібліотеки!  


Діти війни

  4 червня в Україні вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок російської агресії.
Дата 4 червня обрана не випадково – цього дня у світі відзначають Питання захисту дітей – жертв агресії сьогодні, як ніколи раніше, стало актуальним і болючим питанням для України.
Десять років тому, 25 липня 2014 року троє бойовиків із Донецька закатували за проукраїнську позицію 16-річного школяра Степана Чубенка, який був воротарем юнацької команди краматорського «Авангарда».
22 лютого 2015 року біля Палацу спорту в Харкові під час маршу Єдності стався вибух, на місці загинули 4 людей та ще 11 зазнали поранень. Загиблі: 37-річний правоохоронець і троє учасників акції - 15-річний школяр Данило Дідік, 18-річний студент Микола Мельничук і 52-річний науковець Ігор Толмачов.
Бібліотека імені Марка Вовчка підготувала інформаційне повідомлення "Діти війни", книжкову виставку-огляд "Непрочитані книжки" до Дня вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України.