"Безвинно засуджені і загиблі"

"Великий терор" - масштабна компанія масових репресій громадян, що була розгорнута у 1937-1938 роках з ініціативи Й. Сталіна.
За період "Великого терору" на території УРСР було засуджено 198918 осіб, з яких близько двох третин - до розстрілу. Решту відправлено до в'язниць та таборів.
Масові репресії за задумом Й. Сталіна мали завершити двадцятилітню боротьбу з "соціально-ворожими елементами", підкорити населення шляхом масового терору. Мета - знищити всіх носіїв української незалежної державності, ліквідувати досягнення культурного й політичного відродження України 20-х рр., винищити національні кадри управління, покласти початок новій русифікації, знищити ідею української державності.
6 лютого у бібліотеці ім. Марко Вовчок відбулася інформаційна година "Безвинно засуджені і загиблі" за матеріалами книги Г. Костюка "Сталінізм в Україні". У своїх дослідженнях автор на підставі джерельних матеріалів переконливо доводить, що радянський режим в Україні (як і в інших республіках колишнього СРСР), був війною більшовицької держави з народом.




Немає коментарів:

Дописати коментар