"Як захистити себе від шахраїв"

       3 жовтня 2019 року  в приміщенні бібліотеки ім. Марка Вовчка відбулася освітня лекція -порада "Як захистити себе від шахраїв" для людей похилого віку в рамках проекту "Безпечний Голосіїв". На зустрічі були присутні організатори лекцій: Голосіївське управління поліції ГУНП у м. Києві,  DreamKyiv та спільнота «Голосіїв», дільничний офіцер поліції мікрорайону Василь Хворостяний. Окрім дільничного, заняття  проводили юрист за освітою Станіслав Бакалінський, а також представниця Приват Банку Наталья Музыка.
      Адже, вже 27 000 випадків шахрайства в Україні зареєстрували правоохоронці упродовж лише 9 місяців 2018 року, — про це йдеться в минулорічному звіті МВС України. На жаль, найбільш вразливі перед аферистами — люди старшого покоління. Пенсіонери часто бувають довірливі, тому стають легкою здобиччю шахраїв.
        На лекції розглядалися різні види шахрайства: це шахрайство з банківськими картками, це й продаж сумнівних "ліків" від тяжких і невиліковних хвороб, розмова з шахраями на вулиці і у себе в оселі, смс-повідомлення, дзвінки та інші найпоширеніші  випадки шахрайства.
Сподіваємось,   що відвідувачі, дізналися, користуючись цими  порадами, як не дати злочинцям ввести себе в оману, як  вберегти себе і своїх близьких від шахрайства, даремно витрачених сил і нервів.


Немає коментарів:

Дописати коментар