Київ: погляд через століття


Шановні кияни!
Щиро вітаємо з Днем міста
Це справжнє свято для всіх, хто любить столицю нашої країни. Не пишатися Києвом просто не можливо, адже він – це гордість України, її серце! Київ - це багата історія, велична та древня архітектура, сучасний розвиток. 
В цей весняний день ми хочемо привітати всiх киян, наших користувачів, друзів і колег зі святом, побажати здоров’я та наснаги, стабільності та віри у своє місто та майбутнє нашої країни!

Бібліотека імені Марка Вовчка пропонує до дня Києва ознайомитись з експозицією тематичного стелажу "Київ: погляд через століття" та переглянути вибірковий список рекомендованої літератури про Київ з фонду бібліотеки.




 Як тебе не любити…: коротка проза про сучасний Київ та киян, 2018 : [зб. оповідань та історій / передм. М. Іванцова ; відбір творів:М. Іванцова та ін.]. – Київ : Фенікс, 2018. – 144 с. Збірка оповідань та історій, що сталися у Києві та надихнули авторів поділитися своїми враженнями з читачами.

Пукас, Н. Каштанів київських листочки / Н. Пукас. – Київ : Фенікс, 2018. – 112 с.

Книга Надії Пукас «Каштанів київських листочки» – життєві ескізи до картини життя столиці і її мешканців. 
Книга ввібрала у себе 8 оповідань і повість. Читач знайде в них ситуацію, яка не раз траплялася з ним самим. Кожен рядок пронизаний любов’ю до героїв, співзвучністю переживань до їх проблем, радістю за їх вирішення.Книга написана добірною, гарною, пісенною мовою.







Пепа, В. Щедрик летить із Києва / В. Пепа. – Київ : Фенікс, 2018. – 400 с. 

Новий твір письменника Вадима Пепи, лауреата Літературно-мистецьких премій імені І. С. Нечуй-Левицького та імені Олеся Гончара. Відкриваються незвідані глибини минулого – від Мезинської археологічної культури й через Трипільську цивілізацію до часів історичних. Пережите пращурами береже незглибима пам’ять мови й народнопоетична творчість, яка, на переконання автора, є святим письмом українського народу.



Третьяков, А. П. Старий Хрещатик і його домовласники / Аркадій Третьяков ; [ред. В. Карпенко]. – Київ : Сучасний письменник, 2019. – 328 с. : іл., портр.

Ця книга про центральну вулицю Києва - Хрещатик, яка є своєрідним символом нашого міста. Вулиця з'єднує Старе місто, Печерськ та Поділ і перетинає три площі - Європейську, Незалежності і Бессарабську. Розповідь про кожен будинок на старому Хрещатику, про архітектуру, архітекторів, жителів, домовласників, суспільне життя і торгівлі може бути цікавою киянам, гостям Києва, дослідникам.


Гирич, І Історичний путівник по Києву. Український Київ ХІХ-поч. ХХ ст.: культурологічний есей/ І.Б. Гирич.-К.: Укр. пропілеї, 2016.-710 с.
Архітектурний образ міста XIX - поч. XX ст. і в наші дні ; Старий Київ. Від залізничного вокзалу до Золотих воріт ; "Латинський квартал" - українська вулиця ; Головна вулиця старого Києва ; Між Софією, Михайлівським Золотоверхим і Десятинною та інш.

Гузій, В. Опис землі Голосіївської (гео графія) /Володимир Гузій.-К.:Український пріоритет, 2014.-400с, іл.
В унікальній краєзнавчій розвідці автор досліджує минуле землі, яку по праву можна назвати сакральним центром Києва, знайомить читача із тисячами артефактів, зосереджених у цьому районі столиці, про існування більшості яких мешканці й гості Києва навіть не здогадувалися.

Щоб жити. Розуміючи Київ Благодійна книга спогадів/ Л. Потіщук, Є. Кам, А. Головньов та ін.-К.: СаммітКнига, 2015.-191с.:іл. 
Про Київ написано чимало книг, але ця — незвичайна. Авторський колектив видання складається з двадцяти двох найстаріших киян, більшість з яких залишилися самотніми на схилі віку. «Щоб жити.Розуміючи Київ» — це збірка щирих історій з перших вуст про життя звичайних городян у різні періоди ХХ століття. Яким був побут киян, де гуляли мешканці, що полюбляли — автори книги згадують різноманітні деталі київського життя й місцевих звичаїв.

Немає коментарів:

Дописати коментар