"Нам 41-й не забути, нам 45-й славити в віках"

В ці травневі дні по всій Україні висловлюється повага ветеранам війни, шанується пам’ять про загиблих воїнів, жертв воєнних злочинів проти людяності.
У рік 75-річчя Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Україна розпочинає 8 та 9 травня нову традицію святкування Дня пам’яті та примирення в європейському дусі. Заходи, які відбулися у країні в ці дні, покликані гідно вшанувати подвиг українського народу, повагу усім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, військових злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни та консолідувати суспільство навколо ідеї захисту України.
Новий зміст відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги включає в себе:
– переосмислення подій ІІ світової війни, руйнування радянських історичних міфів, чесний діалог навколо складних сторінок минулого;
– рівне вшанування пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом, підкреслення солідарності та бойового братерства усіх Об’єднаних Націй, як держав, так і бездержавних тоді народів (євреїв, українців та ін.)
Друга світова війна двічі пролетіла вогняним птахом по всій Україні, опалила кожну сім’ю і кожне людське життя. Для всіх нас війна – вічно у незгасній пам’яті. Події Другої світової війни вражають силою народного духу, величчю подвигу мільйонів, що піднялися на захист рідної землі.
Презентуємо книжкову виставку- застереження "Нам 41-й не забути, нам 45-й славити в віках" з фонду бібліотеки.






Немає коментарів:

Дописати коментар