Англійська поетеса й романістка Шарлотта Бронте

В цьому році світ відзначає 205 років від дня народження відомої англійської письменниці, представниці англійського романтизму і реалізму - Шарлоти Бронте, авторки відомого роману «Джейн Ейр», який багато років займає почесне місце на полках любителів літератури.
Шановні користувачі! Бібліотека імені Марка Вовчка підготувала книжкову  виставку  одного автора "Англійська поетеса й романістка Шарлотта Бронте".
Бронте, Ш.
Джейн Ейр. Автобіографія : [роман] / Шарлотта Бронте ; пер. з англ. Маріанни Кіяновської. - Київ : Книголав, 2018. - 608 с. 
Недобра тітка незабаром відправила малятко в школу-пансіон для дівчаток. Це стало справжнім випробуванням для ніжної Джейн. Після закінчення школи їй пощастило знайти роботу гувернантки в маєтку Тернфілд-Хол. Спочатку дівчині здається, що молодий господар, містер Едвард Рочестер, занадто уїдливий і суворий. Але несподівано для самої дівчини її неприязнь переростає в глибоку, щиру, сильну і, найголовніше, взаємну любов. Однак містер Рочестер зберігає якийсь секрет, страшну таємницю, здатну зруйнувати їх щастя...
Книга про справжнє почуття і відданість ідеалам. 
Роман став метафорою жіночого благородства і сили у світовій літературі.
Бронте, Ш.
Шерли : [роман] / Шарлоттa Бронте ; [пер. с англ. И. Грушеницкой, Ф. Мендельсона]. - Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2010. - 574 с. 
Творчість Шарлотти Бронте - явище унікальне в англійській літературі XIX століття, а «Шерлі» - мабуть, найбільш гостросюжетний з її романів. Він поєднує в собі «готичні» й детективні мотиви. Однак його захопливий сюжет є лише обрамленням для найтоншої психологічної історії непростих стосунків чоловіка і двох жінок, що далеко виходять за межі традиційного любовного трикутника.

Немає коментарів:

Дописати коментар