Народжені у вересні

Бібліотека імені Марка Вовчка презентує літературний мікс "Народжені у вересні", присвячений українським письменникам – іменникам. На книжковій виставці представлені  українські класики, як: Іван Котляревський,  Михайло Коцюбинський,  Семен Скляренко, Олександр Довженко,  Дмитро Павличко. 
Також багато сучасних українських  письменників і поетів, народжених у вересні. Це і Наталка Поклад, Мирослав Дочинець, Оксана Забужко,  Василь Тракало, Олег Авраменко, Сергій Дзюба, Аттила  Могильний.
Майданська, С. В. Сподіваюся на Тебе : романи / Софія Майданська. - Київ : Преса України, 2013. - 576 с.
Відома українська письменниця Софія Майданська володіє неповторним ліричним голосом, мова її прози м’яка й тендітна. Роман «In Te Speravi» – «Сподіваюся на Тебе» – модерний оригінальний філософський твір, читаючи який розумієш, що кожний спомин – це коштовна перлина, яку зберігає людська пам’ять.
Автор зворушливо розповідає про долю двох закоханих молодих буковинців, яка включає спільне дитинство, довгу розлуку, окремішне життя кожного, випадкову зустріч й усвідомлення близькості та неможливості жити далі один без одного. Паралельно Софія Майданська розповідає різні історії з життя її містечка на Буковині, цитує десятки висловів із різних поетичних і прозових творів видатних античних та європейських письменників, сповідує: минуле незнищенне, допоки воно зберігається в пам’яті.
Дочинець, М. І. Дорога в небо - до людей. Історії чоловіків, які витримали / Мирослав Дочинець. - Мукачево : Карпатська вежа, 2017. - 275 с.
Немає поганого життя - є невміння жити... Якщо людина піднімається вгору, бажаючи досягти вершини, - їй необхідно відмовитись від зайвого вантажу... Людина - це вічне каяття, це відродження... Треба дуже багато працювати; це колись помітять люди, а може, й Бог... Зрештою, все закінчується добре, та не всі мають терпіння дочекатися цього... Якщо сили скінчилися, залишаються ще воля, впертість і витримка.. Про це та інше йдеться в цій книжці. Її герої витерпіли і витримали. І перемогли.
Могильний, А.Нічні мелодії : [вірші] / Аттила Могильний. - Київ : Преса України, 2013. - 128 с.
Аттила Могильний (1963-2008) — один із найяскраві­ших поетів-вісімдесятників. Уже першою книжкою «Турма­ни над дахами» він заявив про себе, як про зрілого майстра поетичного слова. Романтичний, вишуканий, відвертий і ніжний — таким назавжди запам’ятався він читачам своїми віршами.
До збірки «Нічні мелодії» увійшли кращі твори поета.
                   Шановні читачі! Завітайте до нашої бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар