Стефан Цвейг- майстер новелістики

Шановні користувачі! Бібліотека імені Марка Вовчка підготувала віртуально-книжкову виставку одного автора "Стефан Цвейг- майстер новелістики" до 140 річчя від дня народження австрійського письменника Стефана Цвейга. 
Цвейг, С. Три певца своей жизни : Казанова ; Стендаль ; Толстой : [пер. с нем.] / Стефан Цвейг. - Київ : Україна, 1991. - 270 с.
У книзі видатного австрійського письменника Стефана Цвейга представлені творчі долі трьох відомих письменників Казанови, Стендаля, Л. Толстого, створивших багато творів, що відображають мораль та звичаї сучасників, і навколо яких, і донині не вшухають шалені пристрасті.
Цвейг, С. Вчерашний мир : пер. с нем. / Стефан Цвейг ; [предисл. Д. Затонского ; вступ. ст. К. Федина]. - Москва : Радуга, 1991. - 544 с. 
В цей сбірник увійшли автобіографічний твір Стефана Цвейга "Вчорашній світ: спогади європейця", де освітлюється політичне і культурне життя Європи початку ХХ століття; написані есе про двох великих європейських мислителів -Фрідріха Ніцше і Зігмунда Фрейда.

Цвейг, С. Нетерпіння серця : [роман] / Стефан Цвейг ; [пер. з нім. А.В. Савченко]. - Харків : Бібколектор, 2019. - 349 с.
Роман Стефана Цвейга «Нетерпіння серця» — про загострене почуття самотності, обдурену довіру, про нетерпіння серця, що не дочекалося щасливого повороту долі. Авторові вдалося показати, наскільки беззахисне людське серце, на які відчайдушні вчинки штовхає воно людину.
 Цвейг, С. Магеллан ; Амеріго : [повісті] / Стефан Цвейг ; [пер. з нім. І. Сойка, І. Андрущенка]. - Харків : Бібколектор, 2019. - 349 с.
«Магеллан» — книга, що описує епоху Великих географічних відкриттів, — належить до числа кращих творів австрійського письменника Стефана Цвейга. У центрі оповіді — доля Магеллана, людини величезної волі, відваги і мужності, яка здійснила неймовірне за складністю плавання — першу успішну навколосвітню експедицію. Також до видання входить повість про Амеріго Веспуччі, великого мандрівника, чиїм ім’ям названо цілий материк, якого він не відкривав.
Цвейг, С. Лист незнайомки ; Згасле серце ; Амок ; Страх : новели : пер. з нім. / Стефан Цвейг. - Київ : Знання, [2016]. - 222 с.
“Лист незнайом­ки” та інші новели, що входять до пропонованої збірки, викликають у читача глибокі переживання і наштовхують на роздуми про віч­ну загадку любові, мінливість людських доль та драматичність життя.
 Цвейг, С.Амок : [сборник новелл : пер. с нем.] / Стефан Цвейг. - Москва : АСТ, 2003. - 382 с.
До книги відомого австрійського письменника Стефана Цвейга увійшли новели " Невидима колекція", "Лепорелла", "Таємниця Байрона",  "Примушення", "Страх" та інші оповідання.

Немає коментарів:

Дописати коментар