Ті, що змінили нашу державу і наш народ

День Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». 
В З 19 по 28 лютого в бібліотеці імені Марка Вовчка відбувається перегляд літератури "Ті, що змінили нашу державу і наш народ".


Рудневич, М. Я з Небесної Сотні : повість = Я из Небесной Сотни / Марко Рудневич. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2015. - 182, 194 с.
Герой повісті молодого письменника Марка Рудневича чимось нагадує селінджерівського Голдена Колфілда. 19-річний студент Макс зі Сміли легко й відверто оповідає про своє життя — про навчання, однокурсників, родину, про свою кохану дівчину Іванку, яка вчиться в Києві а батьки хочуть відіслати її на навчання до Франції... Але стається Майдан, і Макс зі своїм другом-однолітком їде до Києва. Зрештою, це повість про три вирішальні доби на Майдані. Ви згадаєте все, ви ще раз переживете ті тривожні лютневі дні і, мабуть, будете плакати, і ще довго пам’ятатимете простого хлопця зі щирою душею — Макса зі Сміли...


Майдан. Свідчення : Київ, 2013-2014 роки / за ред. Леоніда Фінберга та Уляни Головач. - [Київ] : Дух і Літера : KMBS (Києво-Могилянський Бізнес Школа), [2016]. - 777 с.
Ця книга – добірка свідчень про події Революції Гідності в Україні (листопад 2013 – лютий 2014 років). Зібрано та публікуються розповіді оборонців, медиків, священиків, митців – людей різного віку та фаху, мешканців практично всіх регіонів країни. Вони були учасниками й свідками Майдану – етапу «народження нової нації».

Виноградов, О. Слово Майдана : [публицистические произведения] / Олег Виноградов. - Киев : Издатель Корбуш, 2014. - 528 с. : ил.
У книзі зібрано сто оповідань учасників і очевидців подій, що сталися на Майдані Незалежності в Києві з листопада 2013 по лютий 2014 року. Спогади представників майже всіх служб, підрозділів, напрямків і рухів Майдану нададуть можливість дізнатися всю правду про революційний Майдан, а також зрозуміти думки, надії і вчинки тих, хто ціною власного життя відстоював честь України і гідність свого народу.


Майдан. Погляд зсередини : спогади "Львівської брами" - захисників першої барикади, що під мостом на вулиці Інститутській / [авт.-упоряд. О. Трайдакало]. - [Київ] : [Сервіс"Book Express"] : [Видавець Мельник М.Ю.], [2018]. - 320 с. : фотоіл.
На перший погляд, це історія про простих людей — справжніх, щирих, добрих і небайдужих. Проте їм судилося стати насправді незвичайними, видатними людьми. У подіях Революції гідності на київському Майдані їм довелось поєднати доброту і терпимість із праведною люттю задля порятунку всієї України. Без перебільшення, самовідданість і щоденна робота цих людей із легендарної «Львівської брами» зробили можливими тектонічні зміни в українському суспільстві.


Небесна сотня : [книга-реквієм] / [авт.: К. Богданович та ін. ; упоряд. О. Трибушна, І. Соломко ; передм.: Патріарха Філарета, о. Г. Коваленка, о. Святослава ; худож.-оформ. Л. П. Вировець]. - Харків : Фоліо, 2018. - 208 с. : фотоіл., портр.
Ця книга була написана заради того, аби пам’ять про величезну самопожертву героїв Небесної сотні назавжди залишилася в серцях українців. Вона — німе нагадування всім нам про те, якою ціною ми здобули свободу та новий шанс для своєї країни стати справжньою європейською державою.


Майдан і КПІ = Maydan and KPI : [альбом] / [гол. ред. Петро Киричок]. - Київ : [АртЕк], 2021. - 176 с. : фотоіл.
Це документальна книга про київських політехніків, які боролися за свободу і незалежність України, про київських політехніків, які віддали найцінніше своє життя – заради того, аби Україна була вільною, незалежною, демократичною країною. Герої цього видання - КПІшники, студенти і викладачі. Вони були одними з перших, хто вийшов на Майдан захищати свій вибір, своє право голосу. І вони гідно його відстояли.

Щирба, О. Україна : Кн. 3. 2011-2021 : 30 років Незалежності. / Оксана Щирба, Олександр Ільїних. - Київ : Саміт-книга, 2021. - 200 с.
Видання присвячене 30-й річниці Незалежності України, здійснене за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України та Українського інституту книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар