Розмаїття та багатство культур корінних народів

До Міжнародного дня корінних народів світу хочемо розповісти вам більше про писемність, віру та світогляд української нації. В цьому нам допоможуть наступні книги:


Просяник, І. (Іван) Українські предвічні вірування : ключі від Раю-Ирію : [альбом] / Іван Просяник ; ілюстрації автора.\ Львів : Апріорі, 2021. 208 с. : іл., портр.

Альбом-оповідь містить живописні твори, що колоритно висвітлюють давні вірування, традиції та обряди українців. Ними народний митець закликає шанувати Рідну Землю і Рідні Небеса, берегти незначну первинну філософію, яка існувала на найрозвинутішому щаблі стародавнього світу, ті набутки і знання наших пращурів, що й надалі слугуватимуть їх нащадкам на грядуще.

Яр, Р. (Руслан) Код мови. Розмови до Бога / Руслан Яр. Київ : ФОП Стебеляк, 2020. 270 с. : іл.

Мова - це надзвичайно складний механізм поєднання букв у слова і слів у вислови з подальшою трансформацією у тексти. Але в основі, все одно, залишаються окремі букви та їх найпростіші поєднання. Сучасній людині, яка живе в матеріалізованому світі важко зрозуміти їх значення, оскільки вони несуть не явище, а сутність. Але, зрозумівши їх, поряд з нею відкривається інший, енергетичний, духовний світ як вищий рівень свідомості і гармонії в собі в суспільстві, у просторі.


Чумарна, М. І. (Марія Іванівна) Я є Україна. Світоглядний всесвіт українців / Марія Чумарна. Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, [2021]. 304 с. : іл.

Книга вводить читача у світоглядний всесвіт давньої України, знайомить із звичаєвою та матеріальною культурою нашого народу. Автор розглядає скарби народної культури не як архаїчний спадок, а як генетичне джерело духовної пам’яті і сили для наступних поколінь. Україна - не зовні, вона - в кожному з нас.


Слава Україні та нашим захисникам і захисницям 💙💛
 

Немає коментарів:

Дописати коментар