Осінь -це друга весна, коли кожен листок-квітка

 7 листопада 1913 року народився Альбер Камю — французький романіст, філософ, публіцист, історик,  етнограф, археолог.
 Лауреат Нобелівської премії з літератури 1957 року. 
За життя його називали «Совістю Заходу», і зараз він вважається одним з найбільш важливих авторів і мислителів ХХ століття, чиї твори перебувають на стику художньої прози і філософського трактату. Письменник був затятим прихильником гуманізму, при цьому відкидав насильницькі методи боротьби з несправедливістю, вважаючи, що цей шлях тільки примножує її.
 Шановні користувачі! 
 Бібліотека імені Марка Вовчка підготувала книжкову виставку до 110 років від дня народження Альбера Камю  "Осінь -це друга весна, коли кожен листок-квітка" і запрошуємо ознайомитися з його романом "Чума".

Камю, А.
Чума : [романи] / Альбер Камю ; [пер. з фр. В.О. Євменова]. - Харків : Фоліо, 2020. - 283 с.
Роман «Чума» (1947) являє собою свідчення очевидця, що пережив епідемію цієї страшної хвороби: оповідь ведеться від імені доктора Бернара Ріє, який керував протичумними заходами в зараженому місті Оран, де спалахнула епідемія чуми. Але батьки міста, приховуючи правду, роблять всіх жителів заручниками страшної драми. «Окупація» міста чумою, опір їй, підпорядкування огидному ворогові — все це змушує згадати про трагічні події у Франції періоду фашистської окупації.

Немає коментарів:

Дописати коментар