"Ярослав Мудрий та його роль в розвитку слов'янської писемності та культури"
  Книжкова виставка "Ярослав Мудрий та його роль в розвитку слов'янської писемності та культури" знайомить користувачів з літературою про роки князювання  Ярослава Мудрого. 
 Добу правління Ярослава Мудрого (1019-1054 рр.) прийнято вважати найбільшим розквітом суспільного та культурного розвитку країни.
  Свій титул він дістав за велику любов до книг, мудрість і розважливість. Завдяки його піклуванню швидко зростала церква, засновувалися монастирі, які перетворювалися на осередки культури і освіти.
  За часів правління Ярослава Мудрого Київ ряснів понад 400 церквами - саме тоді до його назви почали додавати титул "Золотоверхий". Серед них справжнє давньоруської і світової архітектури - собор Святої Софії. Ярослав заснував велике книгосховище і бібліотеку. На жаль, це унікальне книжкове зібрання досі не знайдено.
  Найвизначнішою подією за часів Ярослава Мудрого стало створення в державі першого писемного збірника норм. Держава в добу його князювання досягла вершини політичної могутності й стабільності, економічного та культурного розквіту. 
 Користувачі бібліотеки ім. Марко Вовчок ознайомлюються з матеріалами книжкової виставки.
 



  

Немає коментарів:

Дописати коментар