"Через книги до зірок"



Всесвітній день авіації і космонавтики

 За рішенням Міжнародної авіаційної федерації, 12 квітня в усьому світі вважається Днем авіації та космонавтики. І, звичайно, ця дата безпосередньо пов'язана з першим польотом людини в космос у 1961 році.
  День працівників ракетно-космічної галузі України також відзначається 12 квітня з 1997 року. Саме в цьому році на космодромі у Флориді на мисі Канаверал стартував космічний корабель "Шаттл". Разом із чотирма американськими та одним японським астронавтами на його борту був українець- Леонід Каденюк. Він став першим космонавтом незалежної України, повернувшись додому зі славою для своєї рідної країни.
   Крім Леоніда Каденюка 16 вихідців з України побували в космосі: А. Арцебарський, Г. Береговий,  Г. Гречко, Ю. Гідзенко, О. Волков, В. Васютин, Л. Кізим та інші.
Космічна гонка на Землі йде повним ходом. Фахівці вже навчилися створювати «багаторазові» ракети, які можна повернути на Землю і запустити знову; планують видобуток корисних копалин в космосі; збираються знищувати космічне сміття за допомогою лазера.
   Того і дивися, в недалекому майбутньому почнемо святкувати ще й День космічного туризму. А все завдяки найдопитливішим людям планети, які щодня виконують свою працю з особливою пристрастю і натхненням.
   З 11 по 15 Квітня в бібліотеці ім. Марка Вовчка відбулася книжкова виставка-подорож "Через книги до зірок".  Крім науково-пізнавальної літератури були представлені  твори художньої літератури: українських письменників  О. Бердника "Серце  Всесвіту" А. Дмитрука "Смертеплаватели" та твори  А. Сент-Екзюпері, Дж. Уайта "Космічний госпіталь" та інші.

Немає коментарів:

Дописати коментар