"СТОП_ БУЛІНГ"


11 квітня в бібліотеці ім. Марка Вовчка для учнів 5-Б класу загальносвітньої школи І-ІІІ ступеня №122 (класний керівник - Сова Неллі Миколаївна) відбувся психологічний тренінг "СТОП_ БУЛІНГ".


Тренінг відбувся за ініціативи працівників ЦРБ ім. М.О. Некрасова - Локоть Н. Я., Циндровської Л. О. та Маричева А. Л.
Модератор тренігу - Олександра Падучак, керівник ГО "Безпечний світ".

Мета проведення цього заходу:
- Формування у дітей розуміння поняття "Булінг" або шкільне цькування;
- Розгляд на практиці ймовірної ситуації булінгу;
- Підвищення толерантності і профілактика конфліктів в між особових стосунків учнів.

На жаль, проблема булінгу у дитячому середовищі є досить поширеною та досі викликає безліч запитань у дорослих: Чому так стається? Як запобігти? Хто має відповідати?

В процесі заходу відбулась щира інтерактивна бесіда з використанням відеопрезентації, ігрових практик в парах, вільного спілкування.
Розбиралися з сутністю явища булінгу, його типовими ознаками, видами та протидією. Активно обговорювали такі питання: як відрізнити шкільний конфлікт від булінгу; які причини булінгу в дитячому середовищі та його наслідки для кожної зі сторін та відповідальність за здійснення булінгу відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення.










Під час обговорення цих питань намагалися разом з дітьми сформувати негативне відношення до насильства та сприяти розвитку товариських, доброзичливих відносин у шкільному колективі. Всі учні отримали "Посвідчення агента дитячої безпеки"
Після заходу працівники бібліотеки запропонували дітям чай з солодощами, діти ще довго спілкувались між собою та з дорослими, цікавилися новинками дитячої літератури, книжковими виставками. Маємо надію, що подібні заходи сприятимуть більш гуманним відносинам один до одного.

Немає коментарів:

Дописати коментар