"Свято Миколая, свято зими та дітей"

День святого Миколая - улюблене свято українських дітей, а також багатьох дорослих. Цей день присвячений одному з найбільш шанованих в християнстві святих. 
Хто такий Святий Миколай
Миколай народився в III столітті в грецькій колонії в багатій віруючій родині. З самого дитинства Миколай причастився до Бога і вирішив стати священником. Подорослішавши, він втратив батьків і роздав їх спадок нужденним, а також став архієпископом. Він був відомий як борець з язичництвом, чудотворець і захисник обмовлених і невинно засуджених. Серед чудес, створених святим за життя, відомо порятунок міста від сильного голоду, а також воскресіння моряка під час шторму.
Святитель Миколай вважається покровителем студентів, моряків, мандрівників і купців. Його ікону часто беруть з собою в подорож. Вважається, що він оберігає людей від морських стихійних лих, бур і штормів.
Миколая вважають захисником невинно засуджених і дітей, особливо сиріт. В Україні була традиція дарувати від імені святого подарунки малюкам з бідних сімей, яка пізніше поширилася на всіх дітей, а потім і на дорослих.
В приміщенні  бібліотеки імені Марка Вовчка  з 16 по 21 грудня було підготовлено книжкову-ілюстративну експозицію  «Розкажу Миколаю про що я читаю!". Бібліотекарі провели інформаційні хвилини "Свято Миколая, свято зими та дітей",  де познайомили наших  маленьких читачів з історією виникнення свята,  розповіли про легенди, народні прикмети та традиції, пов’язані з цим днем. 
День 19 грудня – особливе свято, воно для всіх людей свято милосердя, добра,
 прощення та любові.
 Хай здійсняться усі найкращі бажання!

Немає коментарів:

Дописати коментар