Скажемо насильству "Ні"


Щорічно, в Україні, з 25 листопада до 10 грудня включно, проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
    Основними завданнями акції є:
  • привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;
  • активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;
  • проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства;формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.
25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році.
1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.
2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством.
3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.
5 грудня – Міжнародний день волонтера.
6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.
9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.
10 грудня – Міжнародний день прав людини.
     Бібліотека імені Марка Вовчка долучилася до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». З 25 листопада по 10 грудня підготовлена інформаційна зона  "Скажемо насильству "Ні", де наші користувачі мають можливість ознайомитися з відповідною літературою.

Немає коментарів:

Дописати коментар