Книжка під ялинку

Серед барвистого розмаїття свят найулюбленішими є різдвяно-новорічні. Їх можна вважати справжньою окрасою у вінку свят народу України. Цих свят з нетерпінням очікують як діти, так і дорослі. Тож і наша бібліотека причепурилася, даруючи своїм користувачам святковий позитивно-оптимістичний настрій. 
До новорічно-різдвяних свят для наших маленьких відвідувачів оформлена новорічно-різдвяна книжкова виставка-інсталяція «Книжка під ялинку». На виставці представлена різноманітна література про звичаї та традиції святкування Нового року та Різдва Христового в Україні, тексти колядок та щедрівок, художні твори відомих класиків літератури, твори сучасних авторів. 
Тож завітайте до бібліотеки, на Вас чекає захоплююча подорож в зимові казки та новорічні історії на нашій святковій виставці-інсталяції.
Андерсен, Г. Х.
Снігова Королева : казка : [пер. з дан.] / Ганс Християн Андерсен ; іл. Олексія Черепанова. - Харків : Віват, 2018. - 64 с. 
«Снігова королева» це одна з найдовших та найвідоміших творів данського казкаря. Він про те, як головні герої з честю проходять через усі випробування, що стоять в них на шляху та перемагають зло. Про одвічну боротьбу доброго і лихого. Протягом довгих років книга «Снігова королева» збирає позитивні відгуки, її сюжет знаходить сучасні втілення. Для багатьох ця чудова історія залишається однією з найулюбленіших з раннього дитинства. Тисячі батьків усього світу залюбки читають своїм діткам саме цю казку про найважливіше в житті – любов та відданість.
Королів-Старий, В. К.
Хуха-Моховинка : вибрані казки / Василь Королів-Старий ; іл. К. Лавра. - Київ : Знання, [2018]. - 144 с.
Казки Василя Короліва-Старого (1879—1943) — справжня перлина української літератури. Автор переосмислив і оживив багатьох персонажів української міфології. Усі вони чесно живуть невидимими поруч із людьми, де можуть, допомагають їм, оберігають від лиха, злих вчинків, поганих думок. Письменник прагне облагородити українську “нечисту силу”, позбавити дітей почуття жаху перед вигаданими страшними істотами, зацікавити молодь міфологією. Книга вчить розрізняти добро і зло як у казках, так і в житті.
Брати Капранови
Веселих свят! : [Український рік] / Брати Капранови ; наук. ред., упоряд. Я. Музиченко, Я. Левчук ; худож. О. Костенко та ін. - [Київ] : Зелений Пес : [Гамазин], [2018]. - 96с. 
Свято - це не тільки і не стільки застілля, скільки вміння створити святковий настрій та провести незабутній день разом із родиною та друзями. У книзі ви знайдете все про головні українські свята - історію, традиції, прикмети, ритуали, а ще пісні з нотами, святкові страви із рецептами, ігри та забави, рукомесло зі схемами, і до того ж, багато малюнків та іншої корисної інформації. Книжка навчить святкувати українські свята по-сучасному і водночас так, як це робили наші дідусі та бабусі. Веселих свят!

Немає коментарів:

Дописати коментар