Зимові свята в книгах відомих письменників

Шановні користувачі і наші маленькі читачі! 

До Свята Миколая бібліотека імені Марка Вовчка  підготувала віртуальну книжкову виставку "Зимові свята в книгах відомих  письменників".  

Ніч проти Різдва : [казка] / пер. з англ. Оксани Осмоловської ; іл. Розі Батчер. - Київ : Видавнича група КМ-БУКС, 2018. - 26 с. : іл.
Який він, святий Миколай? Це питання страшенно хвилює маленького хлопчика. Він чемно поводився впродовж року, написав і відправив Миколаю листа із замовленим подарунком і чекає на візит таємничого дідуся. Всі довкола сплять, тільки малому не спиться. Воно й не дивно, адже хлопчикові кортить поглянути, який він із себе, цей благодійник усіх дітлахів планети Земля. І сталося справжнє диво - святий Миколай таки з’яввся! І нехай кожен, хто прочитає цю гарно ілюстровану книжечку, повірить у зимові чари!
Йде до нас колядочка : [для дошкільного та молодшого шкільного віку] / [упоряд. А.М. Зеленська ; іл. К. Іванова]. - Київ : АВІАЗ, 2015. - 40 с.
Хто з малечі не любить зимових свят? Веселощі, пісні, хороводи... А ще привітання зі святами колядками та щедрівками. Книжка має чудове художнє оформлення, яке до вподоби і малятам, і дорослим.
З Новим роком! : Найкращі зимові вірші, загадки та лічилки : [ для читання дорослими дітям] / [пер. з рос. Я. Скидана та ін. ; худож. Г. Кравець та ін.]. - [Київ] : [Національний Книжковий Проект], [2012]. - 63 с. : іл. - ISBN 9786175923306.
Місто прибралося по святковому. На вулицях та майданах загорілися яскраві кольорові вогники. У морозному повітрі приємне пахне ялинками. Усі діти та дорослі чекають привітань, подарунків, сюрпризів та чудових новорічних казок! Наближається чарівне свято - НОВИЙ РІК...
Андерсен, Г. Х.
Снігова Королева : казка : [пер. з дан.] / Ганс Християн Андерсен ; іл. Олексія Черепанова. - Харків : Віват, 2018. - 64 с. 
«Снігова королева»- це одна з найдовших та найвідоміших творів данського казкаря. Він про те, як головні герої з честю проходять через усі випробування, що стоять в них на шляху та перемагають зло. Про одвічну боротьбу доброго і лихого. Протягом довгих років книга «Снігова королева» збирає позитивні відгуки, її сюжет знаходить сучасні втілення. Для багатьох ця чудова історія залишається однією з найулюбленіших з раннього дитинства. Тисячі батьків усього світу залюбки читають своїм діткам саме цю казку про найважливіше в житті – любов та відданість.
Брати Капранови
Веселих свят! : [Український рік] / Брати Капранови ; наук. ред., упоряд. Я. Музиченко, Я. Левчук ; худож. О. Костенко та ін. - [Київ] : Зелений Пес : [Гамазин], [2018]. - 96с. 
Свято - це не тільки і не стільки застілля, скільки вміння створити святковий настрій та провести незабутній день разом із родиною та друзями. У книзі ви знайдете все про головні українські свята - історію, традиції, прикмети, ритуали, а ще пісні з нотами, святкові страви із рецептами, ігри та забави, рукомесло зі схемами, і до того ж, багато малюнків та іншої корисної інформації. Книжка навчить святкувати українські свята по-сучасному і водночас так, як це робили наші дідусі та бабусі. Веселих свят!
Онищенко, Г.Новорічні пригоди Морозенка / Ганна Онищенко ; [худож. І. Михайлов]. - Київ : Саміт-Книга, 2017. - 80 с. : іл.
На сторінках цієї книги на читача чекає цікава і пізнавальна подорож юного Морозенка у пошуках найкрасивішої ялинки, знайомство з цілим сімейством Дідів Морозів і оповідь про традиції святкування Нового року з усього світу. І все це у художньо довершеній віршованій формі. Для читачів, які все ще вірять у дива.

Немає коментарів:

Дописати коментар