Ювіляри липня

🌻 До вашої уваги  книги  липневих іменинників народжених в Україні 🌻


Бабкіна, К. (Катерина) Заговорено на любов : [збірка поезій] / Катерина Бабкіна. Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017.  96 с.

Це радше збірка емоцій, сокровенних таємниць  та сердечних ран, аніж вірші. Тут із граничною відвертістю  постають перед читачем і найсильніші почуття, і сучасна буденність, і свято, і війна, котра непомітно але невідступно пронизує мрії і вплітається у кожен наш день.


Капранов, В. В. (Віталій Віталійович) Майдан. Таємні файли : [журналістське розслідування] / Брати Капранови. Київ : Нора-Друк, 2017. 319 с.

Перше масштабне журналістське розслідування подій на Майдані, з якого ви довідаєтесь про гроші та зброю на Майдані, про провокаторів Банкової , про те, як Європа штовхала нас до кровопролиття, про тактику і стратегію мирного спротиву та силового протистояння.


Слабошпицький, М. (Михайло) Велика війна 2014... Україна: виклики, події, матеріали / Михайло Слабошпицький. Київ : Ярославів Вал, 2015. 319 с. : іл., портр.

Ця книга про війну і суспільство. Про наші дії і розчарування. І - про обов`язок влади перед народом.


Гудзь, Ю. П. (Юрій Петрович), 1956-2002. Навпроти снігу : вибране / Юрко Гудзь. Київ : Преса України, 2013. 400 с. : портр.

До книжки "Навпроти снігу" увійшли його поетичні збірки "Postscriptum до мовчання", "Маленький концерт для самотнього хронопа", поема "Барикади на Хресті", оповідання з книжки "Замовляння невидимих крил", "Гуміарабік", романи "Не-Ми", "Ісихія". Твори Юрга Гудзя відзначені преміями Міжнародного поетичного конкурсу в італійському місті Тріуджіо, фундації імені Євгена Бачинського "У свічаді слова" та імені Івана Огієнка.


 Дереш, Л. (Любко) Миротворець : [повісті та оповідання] / Любко Дереш. Львів : Кальварія, [2013]. 195 с.

Так, це дуже дивна історія, сумна та загадкова Вона не має ані свідків, ані спостерігачів, але ж звідкись ми її знаємо. Що насправді спричинило дивовижне перетворення молодого аспіранта Віденського університету, лінґвіста, безтурботного молодика Стефана Лянґе, що занурило його у чужу долю, піднесло аж до самого Бога, а відтоді призвело до його кінця чи-то початку?


Бажаємо вам спокійного дня, Слава Україні ! 💙💛

Немає коментарів:

Дописати коментар