Не за обличчя судіть, а за серце

До 300-ого дня народження Григорія Сковороди ми підготували виставку книг на будь-який вік для знайомства з цією особистістю.


Григорій Сковорода від А до Я / тексти Леоніда Ушкалова ; графічне опрацювання Л. Стецькович, В. Стецьковича. Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. 71 с. : іл.

Книжка «Сковорода від А до Я» продовжує серію абеток-енциклопедій для родинного читання і розповідає про великого мрійника, мандрівного філософа та педагога.

Григорій Сковорода зрікся світу й кар’єрного росту, хоча й мав високі досягнення та блискучу освіту. Замість родинного затишку обрав постійні мандри й самотність – та при цьому вважав себе неймовірно щасливою людиною. Якими ж були основні засади його філософії? Як йому вдавалося дотримуватися принципу «золотої середини»? Як навчав і які оцінки ставив своїм вихованцям? Про все це – у новій абетці, текст до якої написав літературознавець та знавець давніх текстів Леонід Ушкалов, який багато років присвятив дослідженню життя і творчості Григорія Сковороди.



Поема «Сковорода» - це поетична спроба осмислити життя та творчість українського просвітителя-гуманіста, філософа, поета, педагога, мандрівного філософа і співця Григорія Сковороди крізь призму сучасності.


Сковорода, Г. С. (Григорій Савич), 1722-1794. Твори : для старшого шкільного віку / Григорій Сковорода ; худож. оформ. І. Гаврилюка. Київ : Веселка, 1996. 271 с. : іл., портр.


Як купці вживають застережних заходів, аби у вигляді добрих товарів не придбати поганих і зіпсутих, так і нам слід якнайретельніше пильнувати, щоб, обираючи друзів, цю найліпшу окрасу життя, більше того —неоціненний скарб, через недбальство не натрапити на щось підроблене.

(с)Григорій Сковорода


Немає коментарів:

Дописати коментар