Ми єдині

До Дня Соборності України ми підготували для наших читачів підбірку книг, яка допоможе відчути своє коріння та полегшить перехід на українську. Оскільки останні сім місяців у нашу бібліотеку записується все більше читачів, які були вимушені покинути свої домівки і будувати новий дім тут.

Ми бачимо та розуміємо, як вони змінюються і шукають своє коріння, тому ми вирішили підготувати для всіх наших читачів підбірку книг, яка розповість вам про історію, мову, звичаї та культуру України.
Про травми та боротьбу нашої нації.

Гаврош, Олександр Дюлович, 1971- Донос : роман / Олександр Гаврош. Київ : Академія, 2019. 176 с.
Історія про донос, як привід руйнування Кирило-Мифодіївського братства і про те, що сталось з його учасниками.
Тютюнник, Г. М. (Григір Михайлович), 1931-1980. Чудасія : повісті та оповідання / Григір Тютюнник. Київ : Знання, [2017]. 240 с. : портр.
Облога ; День мій суботній ; В сутінки ; На згарищі ; Червоний морок ; Обмарило ; Кленовий пагін ; Тайна вечеря ; Гвинт ; Дядько Никін ; М’який ; Нюра ; Устим та Оляна ; Паливода ; Чудасія.
Дзюба, І. М. (Іван Михайлович) Із плину літ : публіцистика / Іван Дзюба ; упоряд. Є. Пшеничний. Дрогобич : Коло, 2019. 564 с. : портр.

Книга присвячена проблемам розвитку української культури, захисту мови, національного самоусвідомлення українців та різні етапи будування держави.

Голосовська, Г. Г. (Галина Григорівна) Українська мова для всіх : навчальний посібник для ВНЗ / Галина Голосовська. Київ : Академія, 2015. 208 с.
Вдосконалювати своє знання мови потрібно постійно в не залежності від віку, тому пропонуємо книгу для глибшого ознайомлення з солов‘їною.

Мацко, І. (Ірина) Секрети українського щастя, або Хюге по-українськи : мистецтво знаходити щастя у традиціях та сучасності українського народу / Ірина Мацко. Київ : Саміт-книга, 2019. 207 с. : іл., портр.
Книга про наше вміння бути щасливими, вона для того, щоб побачити щастя в маленьких дрібничках з яких складається наше життя.

Основні етапи етнічної історії та етнографічного дослідження України ; Господарство і матеріальна культура українців ; Духовна культура українського народу ; Етнографічні особливості інших народів України і сучасні етнічні процеси в державі.

Маленков, Р. (Роман) Світова спадщина ЮНЕСКО в Україні : путівник / Роман Маленков. Київ : Комора, 2021.  238 с. : іл.
Історія України бурхлива і насичена, а природа - справді унікальна, тож не дивно, що тут є багато привабливих і цікавих туристичних об’єктів. За низкою чітких критеріїв ЮНЕСКО визначила 7 головних природних та культурних об’єктів України та включила їх у список Світової спадщини. Крім того, існує ще й список кандидатів на включення до списку Світової спадщини, який називають Попереднім списком ЮНЕСКО, в Україні таких об’єктів ще 17.

Немає коментарів:

Дописати коментар