Народжені у вересні

Презентуємо вам книжкову виставку-інсталяцію іноземних авторів "Народжені у вересні"


Купер, Ф. (Фенімор), 1789-1851. Звіробій : роман / Фенімор Купер ; пер. з англ. Л. Солонька, О. Тереха. Київ : Дніпро, 2001. 448 с.

Книга із серії романів Фенімора Купера про мисливця-слідопита Натаніела Бампо. «Звіробій» — перша частина епопеї Купера про Шкіряну Панчоху. Дія відбувається у 40-х роках 18 століття, за часів завоювань європейськими колонізаторами просторів Північної Америки. Бампо на прізвисько Соколине Око приходить на допомогу всім, кому загрожує небезпека. У цій книзі мова піде про неймовірні захоплюючі пригоди, через які слідопит має пройти разом з його вірним другом Чингачгуком.


Крісті, А. (Агата), 1890-1976. Тріснуло дзеркало : роман / Агата Крісті ; [пер. з англ. В. Шовкуна]. Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. 284 с.

Міс Марпл розслідуватиме злочин за злочином! Урочистий прийом у відомої акторки Марини Ґреґ вилився у трагедію: палку шанувальницю зірки вбила отрута. Смертоносним виявився коктейль, яким сама Марина поступилася жінці замість пролитого! Якщо мішенню була Ґреґ, то чому не вона стала наступною жертвою?



Фіцджеральд, Ф. С. (Френсіс Скотт), 1896-1940. Пірат несходжених морів та інші історії : пер. з англ. / Ф. Скотт Фіцджеральд. Київ : Знання, [2018]. 207 с. : портр.

Герої письменника черпають із рогу достатку і шукають пригод, а героїні у своїх витівках не поступаються чоловікам сміливістю й рішучістю. Пропоновані твори демонструють уміння автора глибоко проникнути у психологію сучасників і пере­дати найтонші відтінки їхнього настрою та гостроту відчуттів. А гумор, м’яка іронія і ліризм, які пронизують кожне оповідання, дарують нам незабутню насолоду та зачаровують.

288 с. : портр.

«Машина часу» (1895) стала першим науково-фантастичним романом письменника. У цьому творі геніальний винахідник уможливлює мандрівки людини у часі й просторі. За десять років до Ейнштейна Веллс назвав реальність чотиривимірною.
У романі «Невидимець» (1897) вчений Гриффін, після тривалих наукових досліджень, відкрив таємницю перетворення людини в невидимця. Ставши невидимим, герой здобуває необмежену владу над людьми, що він і намагається використати лише для своїх інтересів. Непомітно для себе чоловік перетворюється на злочинця, а потім і на жертву, що мусить боротися за своє виживання.



Меріме, П. (Проспер), 1803-1870. Кармен : [новела] / Проспер Меріме ; пер. з фр. К. Бабкіної. Київ : Книголав, 2018. 112 с.

Новела французького письменника Проспера Меріме розповідає про фатальне кохання баска Хосе до контрабандистки Карменсіти. Тут детально описані й розбійне життя, і звичаї та культура різних меншин та народностей Іспанії, і внутрішнє протистояння між обов’язком та пристрастю.



Сафон, К. Р. (Карлос Руїз) Тінь вітру : [роман] / Карлос Руїз Сафон ; [пер. з англ. І. Паненко]. Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. 575 с.

Барселона, 1945 рік. Місто поступово оговтується після війни разом з його втомленими мешканцями. Серед них — Даніель, син продавця книг. Одного разу його батько показує йому загадкове місце під назвою «Цвинтар забутих книжок», де хлопець знаходить видання Джуліана Каракса. Але спроби відшукати інші книжки автора закінчуються безрезультатно — здається, ніби хтось цілеспрямовано знищує все, що написав цей письменник.

Немає коментарів:

Дописати коментар