Чарівний світ дитинства

Міжнародний день дитячої книги — свято, яке відзначається щороку 2 квітня — в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена.
До цього свята бібліотека імені Марка Вовчка ділиться з Вами нашими скарбами дитячої літератури на різний вік.
Потерянко, Ю.
Марія Кюрі : біографічні нариси для дітей / Юлія Потерянко ; [іл. О. Марчишина]. - Київ : Агенція "ІРІО", 2018. - 175 с. : іл., портр.
Марія Кюрі – найзнаменитіша жінка-науковець XX століття. Вона отримала дві Нобелівські премії одразу в двох дисциплінах – фізиці та хімії. Найвизначнішими досягненнями Кюрі вважається відкриття радіоактивності і таких елементів як радій та полоній. Вона не прагнула слави і коли вже була відома усьому світові – не припиняла працювати.
  Мозер, Е.
Веселі історії на добраніч : [для дітей віком від 4 років] / Ервін Мозер ; пер. з нім. Нелі Ваховської. - [Чернівці] : [Книги - XXI], [2020]. - 238 с. : іл.,
Книжка Мозера "Неймовірні історії надобраніч" складена з найкращих оповідок та ілюстрацій із понад десяти його раніших книжок. У ній маленькі читачі зустрінуться з котом Ксав’є Хутрорудом, що полюбляє книжки, хвостатими пожежниками із Мишеграду, мовчазним мурахоїдом Джакомо з-під Ведмедінгтена та безліччю інших, веселих і кмітливих звірят. Знаєте, як навчити кенгуру їздити на лижах? А хто знайшов черепашачий скарб? І як на космічному качкольоті долетіти до зірок? Про це та більше дізнаєтеся з книжки...

  Бріггс, Дж. Р.
PYTHON для дітей : веселий вступ до програмування / Джеймс Р. Бріггс ; пер. з англ. Олександри Гординчук. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. - 364 с.
Програмуйте із задоволенням! Ця книжка легко та невимушено допоможе вивчити основи однієї з найпопулярніших сучасних мов програмування – Python, що завдяки простому і зрозумілому синтаксису особливо пасує для новачків. Крок за кроком, на простих та дотепних прикладах та з допомогою смішних завдань ви зможете пізнати тонкощі мови Python. Навчитеся використовувати основні елементи цієї мови – списки, функції, модулі, малювати вбудованими інструментами Python та анімувати зображення і навіть зможете написати дві справжні комп’ютерні гри: забавку з м’ячем «Скок!» та бродилку «Містер Руки-палички біжить до виходу».
Яснов, М.
Неслухняний дідусь : [вірші для дітей] / Міхаїл Яснов ; [пер. з рос. І. Андрусяка]. - [Київ] : [Грані-Т], [2008]. - 56 с. : іл.
Із цією книжкою можна реготати так, що аж за живіт хапатися! Можна й просто собі сміятись, а ще — посміхатися, усміхатися, посміхатись, а часом навіть і насміхатися! Бо вірші одного з, без перебільшення, найкращих сучасних російських дитячих поетів Міха-їла Яснова містять такий заряд позитивної енергії, вибухових веселощів і просто доброго гумору, що не перейнятися ним неможливо!
Та найголовніше відкриття Міхаїла Яснова полягає в тому, що щастя — є! Воно в тому, щоб «читати, горнучись до мами»! Що не кажіть, а це — щонайсправжнісіньке щастя! Найбільше з усіх щасть, які тільки можливі в нашому світі..

Немає коментарів:

Дописати коментар