ЗАХИСТИ СВОЇ ПРАВА

 
Міжнародний день боротьби за права інвалідів світова спільнота щороку відзначає 5 травня. Свій початок історія «Міжнародного дня боротьби за права інвалідів» бере 5 травня 1992 року. У цей день люди з обмеженими можливостями з сімнадцяти країн одночасно провели перший загальноєвропейський день боротьби за рівні права і проти дискримінації інвалідів.
5 травня в приміщенні бібліотеки імені Марка Вовчка був проведений правовий калейдоскоп "Захисти свої права",  покликаний звернути увагу людей на проблеми, пов’язані із захистом прав людей з обмеженими можливостями. 
Жодна категорія громадян не повинна залишитися без уваги влади. Незалежно від національності, релігії, майнового стану, стану здоров’я. На сьогоднішній день інваліди — одна з найбільш слабозахищених категорій населення. Тому головне завдання Міжнародного дня боротьби за права інвалідів – забезпечення умов для нормальної соціальної реалізації людей з обмеженими можливостями, щоб вони могли отримувати освіту, працювати та користуватися соціальними благами нарівні з іншими членами суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар