Києве мій

Зацвіли каштани у моєму місті, золотистим цвітом зарясніли в листі.
Цвіт такий хороший, аж вбирає очі, зацвіли каштани вчора опівночі.
А під ними ходять вулицею люди. Зацвіли каштани тут і там, усюди.
Холодку багато, пахощів багато. У моєму місті гарно, як на свято.
                                                                                               Марія Познанська

До дня Києва бібліотека імені Марка Вовчка  підготувала тематичний стелаж "Києве мій", де представлені документи і книги з фонду бібліотеки про нашу столицю. 

Кудрявцев, Л. О.
Наш стародавній Київ : нариси / Лев Кудрявцев. - Київ : Фенікс, 2016. - 400 с. : фотоіл.
У книзі викладені дані про найбільш значущі, цікаві в історичному та архітектурному відношенні вулиці та площі. Крім головних магістралей, розповідається й про такі маловідомі вулиці, як Предславинська, Тургенівська, Гоголівська. Крім того, тут зібрано фотографії кінця ХІХ – початку ХХ ст. Мова йде про 21 вулицю та 6 площ. Ці розповіді доповнюють образ нашого красеня-міста, розташованого на берегах древнього Дніпра .
Як тебе не любити... : коротка проза про сучасний Київ та киян 2019 / [передм. Т. Белімова] ; Департамент суспільних комунікацій. - Київ : Саміт-книга, 2019. - 168 с.

 
Малаков, Д. В.
Київ столітньої давнини / Дмитро Малаков, Андрій Прибєга. - Київ : Фенікс, 2017. - 320 с. : іл.
Величний Київ - столиця України має багатовікову історію та вирізняється серед міст Східної Європи своєю неповторною красою. Видання пропонує читачеві цікаву екскурсію у місто початку XX століття. Подорож побудована на ретельно підібраній колекції поштівокз краєвидами Києва столітньої давнини та починається із Софіївської площі, веде до схилів Дніпра, спускається на Поділ і знову повертається у Верхнє місто, щоб продовжитись по Володимирській вулиці, прогулятися Хрещатиком, Липками, Печерськом та околицями.
Видання адресоване шанувальникам старовини, мандрівникам, гостям Києва, широкому загалові читачів.
 Щоб жити. Розуміючи Київ : благодійна книга спогадів / [Л.І. Потіщук та ін.]. - Київ : Самміт-Книга, [2015]. - 192 с. : іл., портр.
Авторський колектив видання складається з двадцяти двох найстаріших киян, більшість з яких залишилися самотніми на схилі віку. Їхні розповіді, історії, унікальні спогади стали своєрідним літописом Києва минулого століття.  Кожен розділ книги — це окремий фрагмент історії, який розкриє перед читачем розвиток міста, зміну епох, поглядів киян…
Проїздом у Києві / Марсель Тірі ; пер. з фр. Дмитра Чистяка. - Київ : Самміт-Книга, [2016]. - 208 с. : іл., портр.
Це автобіографічна розповідь бельгійського солдата про трагічні зимові події 1917-1918 рр., коли Київ був захоплений більшовиками під командуванням Михайла Муравйова. Це розповіді про життя пересічних киян, де персонажі втілюють різноманітні погляди на революцію та боротьбу УНР проти Радянської Росії.
Дорогі наші відвідувачі, читачі і колеги, від душі вітаємо 
з Днем міста, з днем ​​нашого
прекрасного і неповторного Києва!

Немає коментарів:

Дописати коментар